wine, liberty & history

Istoric Podgoria Ovidiu

Pentru ca nimic nu este întâmplător, nici denumirea, calitatea vinurilor pe care le producem sau poziționarea acestei podgorii, totul se rezumă la acest pământ plin de istorie și bogații ale naturii, regiunea orașului Ovidiu și satele acestuia, cum este și Poiana, locul unde au luat naștere “Domeniile Ovidiu”.

Istoria

Călăuziți de celebrele îndemnuri ale poetului Publius Ovidius Naso, cu fiecare strop din vinul Podgoriei Ovidiu ne lăsăm purtați pe aripi de legendă sau pornim într-o incursiune pe urmele soldaților romani care acum 1500 de ani apărau cu mândrie apeductul din această zonă care alimenta cu apă cetatea Tomis.

Poziționarea

Închinam fiecare picătura din vinul produs de Domeniile Ovidiu solului și zonei care are cele mai remarcabile proprietăți pentru cultivarea și creșterea viței-de-vie.

Calitatea zonei

Domeniile Ovidiu au un “Terroir” ideal, însemnând faptul că este așezată pe o zonă care îndeplinește toate calitățile distincte ale unei zone viticole cum ar fi tradiția, clima, solul și poziția geografica.

Promisiune

Consumatorii noștri nu se bucură doar de un vin, se bucură de toată istoria care cuprinde această zonă minunată a orașului Ovidiu având o istorie milenară ce se datează dinaintea venirii Romanilor.

Astăzi

Domeniile Ovidiu culege aceste fragmente de istorie prin fiecare strugure, prin fiecare rază de soare care colindă aceste pământuri, prin fiecare urmă de pas lăsată printre rândurile de vie și transmite mai departe moștenirea naturală și culturală a acestui loc fermecător, pentru că, nimic nu este întâmplător…

Vinurile noastre

Sauvignon Blanc | Chardonnay | Rose | Merlot & Feteasca Neagra

Shopping Cart